Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Organisaties en bedrijven zijn gebaat bij een veilige werkomgeving. Soms komen bepaalde veiligheidsdreigingen zonder enige waarschuwing, of het nu gaat om cybergerichte of fysieke aanvallen, of het aannemen van een personeelslid met verkeerde bedoelingen. Dat kan zelfs zo'n impact hebben, dat het bestaansrecht van een organisatie op het spel staat. Trapital adviseert organisaties en bedrijven hoe zij zich tegen dergelijke dreiging kunnen beschermen. 

Als er sprake is van een dreiging, is de bron vaak moeilijk te traceren. Het kan gaan om een complexe samenstelling van meerdere bronnen, of het kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van problemen binnen de organisatie van een zakelijke relatie. Hoe complex een bepaalde dreiging ook mag zijn, wij adviseren onze klanten in ieder geval goed voorbereid te zijn om dergelijke veiligheidsrisico's te verminderen. Doordat er wereldwijd een toename van bepaalde risico’s is, waarbij overheden niet altijd de veiligheid van uw organisatie kunnen garanderen, worden beveiligingsmanagers en commerciële consultants steeds belangrijker. 

Trapital helpt organisaties bij het identificeren van beveiligingsrisico's en adviseert hen bij het invoeren van een betrouwbaar systeem van proactieve- en detectiecontroles. Hiermee kunnen organisaties de risico's tot een acceptabel niveau minimaliseren. Soms maken we hierbij onder andere gebruik van ‘red teaming’. Dit is een uitstekende methode om naar bestaande structuren en (ICT-)systemen binnen uw organisatie te kijken, namelijk vanuit het perspectief van een mogelijke tegenstander.

Tenslotte verricht Trapital, vaak in samenwerking met geselecteerde partners, gepaste zorgvuldigheidonderzoeken (due diligence) naar bedrijven of particulieren. Zo voorkomt u verrassingen. Welke vorm van due diligence wordt toegepast, hangt af van de betreffende situatie en de omvang van de potentiële risico's.